KUCHYŇA 2.28 - nová verzia

Novinky verzie KUCHYŇA 2.28

** PLÁNOVANIE **

  • Do špeciálnej funkcie „Hrom.kópia počtov z iného dňa“ nad mesačnou tabuľkou počtov stravníkov pribudla možnosť hromadného kopírovania vybraných počtov stravníkov na viacero dní. Po potvrdení voľby a vybraní „Kopia viacerých dní“ sa zobrazí dialóg, kde sa zadá dátumový interval, na ktorý sa majú vybrané počty nakopírovať.

  • Bola urobená malá oprava pri tlači žiadaniek

  • Nová špeciálna funkcia „Zahájenie dodatočných opráv počtov“ umožňuje vyčíslenie rozdielov (prírastkov alebo úbytkov) po doplánovaní pomocou akcií „Dodatočná oprava počtov“ a „Dodatočné pridanie počtov“. Po jej spustení sa odpamätajú pôvodné počty stravníkov, počty porcií v kalkuláciách a množstvo materiálu. V prípade, že príde k prepočtu kalkulácii, či už pomocou akcie „Výpočet kalkulácie“ alebo automaticky pri zistení rozdielov medzi plánovanými a zakalkulovanými počtami, odpamätané hodnoty v kalkuláciách sa vynulujú. Preto by sa po spustení tejto akcie mali počty opravovať nie pomocou F4 ale pomocou dodatočnej opravy.
    Po dodatočnom opravení počtov je možné vytlačiť viacero zostáv
    370 “POCTY STRAVNIKOV, PRIRASTKY, UBYTKY PO NS A DIETACH”
    371 “POCTY STRAVNIKOV, PRIRASTKY, UBYTKY PO DIETACH”
    372 “KALKULOVANE RECEPTY, PRIRASTKY, UBYTKY PORCII”
    373 “KALKULOVANY MATERIAL SPOLU, PRIRASTKY, UBYTKY”
    374 “ZIADANÝ MATERIAL, PRIRASTKY, UBYTKY”

** SKLAD **

  • Opravená chyba blokovaní nahodenia viac ako 99 položiek na príjemku.

  • Upravená akcia „Presun príjemky“.

** PREHĽADY **

  • Do prehľadov pribudla nová zostava 375 “PREDBEŽNÁ SPOTREBA PODLA VYBRANÉHO JEDÁLNIČKA A POČTOV”. V tejto zostave za vyberie časový interval pre jedálny lístok a jeden deň z počtov na základe, ktorého sa vypočíta predbežná spotreba materiálu po SK.

** ČÍSELNÍKY **

  • V receptoch v receptári pribudla v rozpise materiálu ku každej skladovej karte položka, „Koeficient spotreby“, ktorá hovorí o spotrebe (využití) materiálu pri príprave receptu. Napr. olej na vysmážanie sa nespotrebuje celý, ale časť sa vyleje. Pri vypočítavaní energetických a nutričných hodnôt na recept sa započíta v prípade koeficientu napr. 0,3 iba 30 percent oleja. Tento koeficient musí byť číslo menšie alebo rovné 1. Všetky karty majú na začiatku predplnenú hodnotu 1, čiže 100 perc. množstva sa započíta. Je vhodné aby boli upravené tieto koeficienty u olejov a masti pri vysmážaných jedlách, aby zostavy presnejšie zobrazovali skutočné energ. a nutričné hodnoty. Koeficient sa prenáša z receptára i do kalkulácií pri výpočte kalkulácií. V kalkuláciách, ktoré už boli vypočítané je nastavení hodnota 1.

** SYSTÉM **

  • Upravený postup prideľovania názvov pri vytváraní automatických záloh pred obnovou.

  • Upravená automatická „aktualizácia licenčného súboru“ v sieťovej prevádzke.

  • Do voľby v menu „Systém – Prevody“ bola doplnená nová voľba „Prevod osobného čísla stravníka“. Táto akcia umožňuje zmeniť osobné číslo stravníka v menovitej evidencii stravníkov vo všetkých tabuľkách.